Sculptra

Sculptra
Sculptra (voorheen New Fill) is een biologisch afbreekbaar produkt op basis van polymelkzuur. Het wordt toegepast voor de behandeling van rimpel- en groefvorming, volume- , elasticiteits- en collageenverlies van de huid ten gevolge van veroudering.
Naast een volumeherstellende werking door het geïnjecteerde produkt zelf, stimuleert Sculptra de vorming van nieuw collageen in de huid. Dit is een unieke eigenschap van Sculptra.

Veiligheid
Sculptra is een volledig biologisch afbreekbaar produkt en geeft geen allergische reactie.
Soms is er sprake van een sterke productie van extra bindweefsel. Hierdoor kunnen er kleine bobbeltjes in de huid ontstaan.

Resultaat
Het is gebleken dat het effect van Sculptra enkele jaren aanwezig blijft. Voor een optimaal resultaat zijn vaak 2 tot 6 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van uw leeftijd, verouderingsverschijnselen van de huid en het gewenste resultaat. Tussen iedere behandeling ligt meestal een periode van 4 weken.
Het duurt enige tijd voordat er voldoende collageen is gevormd om het resultaat zichtbaar te maken. Het uiteindelijke resultaat ontstaat geleidelijk op een natuurlijke manier in een periode van 3 tot 6 maanden.

De behandeling
Sculptra is een vloeibare gel die in, of net onder de huid wordt ingebracht door middel van een klein dun injectienaaldje.
Het inbrengen van een naaldje in de huid kan op sommige plekken wat gevoelig zijn. Het is gebleken dat verdoving niet noodzakelijk is.

Na de behandeling
Direct na de behandeling wordt de huid eventueel gekoeld met een cold-pack. Meestal is er gedurende enkele uren na de behandeling sprake van een lichte zwelling en roodheid. Deze reacties zijn mild van aard en verdwijnen spontaan. In een enkel geval is er sprake van een blauwe plek die na een paar dagen weer zal verdwijnen en gecamoufleerd kan worden door middel van make-up.

Zijn er speciale maatregelen nodig na een behandeling?
Direct na een behandeling kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten. Ook mag u gebruik maken van uw dagelijkse huidverzorgende produkten en make-up.
Zowel roken als zonnebaden hebben een negatief effect op het resultaat van de behandeling. Beide factoren zorgen voor een snellere veroudering van de huid en dus voor een minder langdurig resultaat.

Kosten
In een vrijblijvend consult zult u over de kosten worden geïnformeerd.