Radiesse

Radiesse
Radiesse is een biologisch afbreekbaar produkt in de vorm van een gel die synthetische calciumhydroxylapatiet (CaHa) deeltjes bevat. De CaHa deeltjes bestaan uit calcium- en fosfaat-ionen die bij elk mens van nature in het lichaam voorkomen.

Veiligheid 
Radiesse bevat geen dierlijke of van mensen afgeleide bestandsdelen. Radiesse is ruim 7 jaar lang uitgebreid getest in klinische onderzoeken. Hierbij is de veiligheid duidelijk aangetoond.

Resultaat 
Radiesse is geschikt voor dieper gelegen rimpels in de huid zoals de neus- lippenlijn. Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar. Deze injectable is uiterst precies te doseren en is na 1 a 2 weken in principe niet meer voelbaar. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn om na 4 tot 6 weken nog wat materiaal erbij te plaatsen. De zogenaamde touch-up.
De ervaring is dat Radiesse een jaar lang resultaat geeft.
Zowel roken als zonnebaden hebben een negatief effect op het resultaat van de behandeling. Beide factoren zorgen voor een snellere afbraak van het materiaal.

De behandeling 
Radiesse is een vloeibare gel die door middel van een dunne naald in de huid wordt gebracht. Indien gewenst, is het mogelijk om een lichte tandartsverdoving te geven zodat de behandeling pijnloos kan plaatsvinden. De behandeling zal niet meer dan een half uur van uw tijd in beslag nemen.

Na de behandeling 
Direct na de behandeling wordt de huid eventueel gekoeld met een cold-pack. De huid kan na de behandeling een lichte zwelling en roodheid vertonen. Deze reacties zijn mild van aard en verdwijnen spontaan binnen enkele uren. In een enkel geval is er sprake van een blauwe plek, die na een paar dagen weer zal verdwijnen en die gecamoufleerd kan worden.
Zijn er speciale maatregelen nodig na een behandeling?
Het is aan te bevelen om na de behandeling de behandelde huid een uur rust te gunnen, alvorens make-up te gebruiken.

Kosten
In een vrijblijvend consult zult u worden geinformeerd omtrent de kosten.