Restylane

Wat is Restylane? 
Restylane is een heldere biologisch afbreekbare gel op basis van hyaluronzuur, een substantie die van nature in onze huid voorkomt. Het kan geen allergische reacties geven en is volkomen veilig. MediConsult maakt gebruik van gestabiliseerd hyaluronzuur op natuurlijke basis, ook wel NASHA (non-animal stabilized hyaluronid acid) genoemd.
Er bestaan verschillende versies van het product. Het aantal moleculen NASHA per ml varieert hierbij. Hoe minder moleculen NASHA per ml hoe oppervlakkiger het product gespoten kan worden.

Wat voor soort materiaal is het en hoe werkt het? 
Restylane Fine Lines: Deze versie is speciaal ontwikkelt voor zeer fijne oppervlakkige rimpeltjes.

Restylane: Deze versie wordt gebruikt voor het corrigeren van rimpels en het accentueren van de lippenrand.

Perlane: Deze versie wordt gebruikt voor de behandeling van plooien, groeven en volumetoename van de lippen.

Wat houdt de behandeling precies in? 
Meestal kan de behandeling zonder verdoving uitgevoerd worden. Met een hele fijne injectienaald wordt druppelsgewijs in het verloop van de rimpel in de huid gespoten. Bij het behandelen van de lippen kan een plaatselijke verdoving door middel van kleine injecties wenselijk zijn. De totale behandeling duurt ongeveer 15-30 minuten.

Wat kunt u na de behandeling verwachten?De reacties van de huid zijn voor elk te behandelen huidgebied anders. Meestal is er gedurende enkele uren tot maximaal enkele dagen na de behandeling sprake van een lichte zwelling en roodheid. Deze reacties zijn altijd mild van aard en verdwijnen vanzelf. In de lip kunnen in eerste instantie oneffenheden zichtbaar en voelbaar zijn. Deze zijn na ongeveer een week verdwenen. Tevens kunnen er bloeduitstortinkjes ontstaan. Deze zijn echter vrij eenvoudig te camoufleren. De behandelde rimpeltjes zullen zijn vervaagd.

Risico’s en complicaties Complicaties komen zelden voor. Bij elke inspuiting bestaat er echter een zeer gering risico van infectie. Wanneer dit zich mocht voordoen zijn er geen gevolgen voor het resultaat. Er zijn geen allergische reacties op het materiaal bekend. Voor het begin van de behandeling hoeft er dus geen test uitgevoerd te worden op eventuele allergische reacties. Wanneer u gevoelig bent voor koortsblaasjes kunnen deze door de inspuiting geactiveerd worden.

Duurzaamheid van het resultaat Het materiaal wordt uiteindelijk weer volledig afgebroken. Het heeft dus geen blijvend effect. Hoe snel het materiaal verdwijnt is erg wisselend. Bij de meeste patiënten is de duurzaamheid zo’n zes maanden tot een jaar. Om het effect van de behandeling te behouden zal er van tijd tot tijd een aanvullende behandeling uitgevoerd moeten worden.