Ontharen

Verwijdering van ongewenste haargroei met behulp van de Ellipse lamp

Hoe werkt deze methode?
De Ellipse geeft in korte flitsen hoogenergetisch licht dat op de huid wordt gericht.
Dit licht is niet van een (1) golflengte, maar bestaat uit een breed spectrum van 600 tot 950 nanometer. Het licht wordt door de haren geabsorbeerd en aldus naar het dieper gelegen pigment rondom de haarwortel geleid. De selectieve verhitting schakelt deze haarfollikels uit, zonder dat de verdere huidstructuur wordt beschadigd.

Kan iedereen worden behandeld?
Ongewenst haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Denk bijvoorbeeld aan gezicht, oksels, rug, armen en benen en de bikinilijn. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde en grijze haren hebben nauwelijks pigment en zijn derhalve niet uit te schakelen.
Mensen met een te donker getinte huid kunnen NIET worden behandeld. Het vele pigment remt het licht, zodat dit niet diep genoeg kan doordringen naar de haarwortels.

Hoe lang duurt een behandeling?
Dit is afhankelijk van het oppervlak wat moet worden behandeld. Een bikinilijn neemt gemiddeld 15 minuten in beslag. Elke lichtflits behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 1 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Bij de eerste behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. Elk mens heeft echter altijd vele haren in de zogenaamde rustfase. Deze haren hebben geen pigment en worden dus NIET door het flitslicht geraakt. Een aantal weken na deze eerste behandeling komen de haren uit hun rustfase in de groeifase. Pas dan zijn ze ontvankelijk voor het licht van de Ellipse. Men moet daarom rekenen op gemiddeld 6 a 8 behandelingen.
Is de behandeling pijnlijk?
De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand.
Een verdoving is niet nodig. De behandeling is eigenlijk voor iedereen goed te doen.

Wat moet men doen voor de behandeling?
Aangezien het flitslicht op de haren moet botsen, mogen de haren er niet zijn uitgetrokken. Dit betekent dus NIET harsen en NIET epileren met de pincet, vanaf 4 weken voor de behandeling.
Men moet de haren dus scheren en wel zo dat men korte stoppeltjes heeft. Er is dan goed te bepalen waar men het licht op moet richten.
Als men een haar scheert blijft deze in de groeifase en kan aldus worden getroffen. Als men een haar harst of eruit trekt, gaat de haarwortel in de rustfase en kan NIET door het flitslicht worden getroffen.

Wat merkt men na de behandeling?
De huid kan wat rood zien en wat geïrriteerd aanvoelen, zoals bij een zonnebrand. Door de huid te koelen direct na de behandeling en door er zonodig een zalf op aan te brengen zal het zonnebrandgevoel snel weer verdwijnen.
De stoppels verbranden niet. Men zal deze nog enige tijd kunnen zien zitten, alsof er niets is gebeurd! Na 1 tot 2 weken zullen de getroffen haren uit de huid verdwijnen.

Hoe weet men of een behandeling heeft geholpen?
De getroffen haren zitten in principe los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plaats. Men zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Men moet echter even geduld hebben tot de opperhuid de restjes eruit heeft gewerkt.

Hoe om te gaan met zonlicht?
Als men besluit om bepaalde huidoppervlakken te gaan behandelen, is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. Het is dus verstandig om blootstelling aan de zon te vermijden, enige weken voor, maar ook na de behandeling.
Een zonnebrand crème met een hoge factor (de sunblock) is na de behandeling zonder meer aan te raden.

Wat zijn de kosten?
De behandelprijs hangt af van het oppervlak wat wordt behandeld.

Prijzen vanaf €80,-
Een bovenlip kost per behandeling vanaf €75.-
Een bikinilijn kost per behandeling vanaf €175.-