Botox

botoxbeeld

Wat is Botuline toxine?
Botuline toxine (Dysport® of Botox®) is een middel dat gebruikt wordt om bepaalde spieractiviteit te verminderen. In de geneeskunde wordt het middel al jaren gebruikt om bijvoorbeeld spastische spieren te laten verslappen of als bestrijding bij chronische hoofdpijn. In de medische cosmetiek wordt Botuline toxine gebruikt om de spieractiviteit en daarmee de actieve rimpelvorming van het voorhoofd, frons en ogen te verzachten.

Hoe werkt Botuline toxine?
Botuline toxine wordt direct in de spier ingebracht en zorgt ervoor dat de zenuw de betreffende spier (tijdelijk) niet meer kan activeren. Dit effect treedt enkele dagen na de behandeling op en duurt enkele maanden. Hierna is Botuline toxine uitgewerkt.

Voor wie is Botuline toxine geschikt?
Een behandeling met Botuline toxine is geschikt voor mensen die veelvuldig hun mimiek gebruiken en bepaalde spieren veel gebruiken. Bijvoorbeeld bij mensen die veel fronsen, hun wenkbrauwen optrekken of lachrimpeltjes rond de ogen hebben gekregen. Door dit veelvuldig gebruik van deze spieren, slijten er rimpels in de huid.

Hoe lang duurt de behandeling?
De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het gebied dat u wilt laten behandelen en varieert meestal tussen de 15 en 30 minuten.

Is de behandeling pijnlijk?
Botuline toxine wordt met een klein injectienaaldje in de huid gebracht. De meeste mensen ervaren de inspuiting niet als pijnlijk. Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn.

Hoe zie ik er uit na de behandeling?
Meestal ziet de huid er na de behandeling normaal uit; ter plaatse van de injectieprik kan er een lichte roodheid of een kleine zwelling ontstaan, dit is meestal binnen het uur verdwenen. Soms kan er echter in het behandelde gebied een blauwe plek ontstaan, deze blijft enkele dagen tot weken bestaan, meestal zolang u normaal gesproken een blauwe plek houdt. Onder invloed van daglicht, verkleurt een blauwe plek en kan hierdoor langer zichtbaar blijven. Door de blauwe plek met een sunblock in te smeren (factor 50 of hoger) is de blauwe plek eerder verdwenen. Bijkomend voordeel van een sunblock is dat deze meestal wit op de huid opdroogt. Op deze witte ondergrond is een blauwe plek beter te camoufleren.

Mag ik na de behandeling meteen weer alles doen?
De eerste 2 tot 4 uur moeten de behandelde spieren actief worden aangespannen (veel lachen, fronsen of het voorhoofd optrekken).
Liggen of bukken moet de eerste 2 tot 4 uur na de behandeling vermeden worden.
Verder dient u de eerste dagen forse druk op de behandelde plek te voorkomen.
Mag ik na de behandeling weer in de zon?
U mag direct na de behandeling weer in de zon.
Wel is het bekend dat de zon een nadelige invloed heeft op het verouderingsproces van de huid en adviseren wij uw huid goed te beschermen (zonnebril, hoed, zonnefactor) tegen de zon. Eventuele blauwe plekken kunt u beter insmeren met een hoge beschermingsfactor, onder invloed van de zon kunnen dit (tijdelijke) pigmentvlekjes worden.

Hoelang blijft het effect van Botuline toxine aanwezig?
Het effect van Botuline toxine begint enkele dagen na de behandeling en is na 2 weken optimaal.
De werkingsduur en resultaat verschilt van persoon tot persoon. Botuline toxine werkt 3 tot 6 maanden, hierna is het verdwenen. Na deze periode kan de behandeling weer herhaald worden. Vaak is het zelfs zo dat na meerdere behandelingen het resultaat langer houdt.

Zijn er risico’s en complicaties?

Ernstige risico’s en complicaties veroorzaakt door Botuline toxine komen niet voor.

Welke gebieden kunnen met Botuline toxine behandeld worden?
Met name het bovenste gedeelte van het gezicht kan goed met Botuline toxine behandeld worden, zoals het voorhoofd, fronsrimpel en de kraaienpootjes rond de ogen.

Welke alternatieven zijn er voor een behandeling met Botuline toxine?
De meeste voorkomende alternatieven zijn het vullen van de rimpeltjes met diverse producten zoals New-Fill (polymelkzuur) of Restilane (hyaluronzuur).
Meer ingrijpend is een laser behandeling of een voorhoofdslift.

Wat kost een behandeling met Botuline toxine?
De kosten hangen af van het aantal te behandelen regio’s. Bijvoorbeeld: de fronsrimpel is één regio, de voorhoofdsrimpels zijn één regio en de lachrimpels rondom de beide ogen zijn één regio. Tijdens het eerste consult met één van onze behandelend artsen kunt u een goede indicatie krijgen van de kosten.

Wij bieden u bij de Beautiek een zeer scherp tarief:

1 regio               €195

2 regio’s €250
3 regio’s €300

Nu ook Botox oksel dry!!(tegen overmatig transpireren!!!!)
Behandeling met Botox. Botox werkt uitstekend bij overmatig transpireren(hyperhydrosis). Zweten is een van de belangrijkste manieren waarop het lichaam warmte kwijt raakt. Sommige mensen zweten meer dan nodig is om hun lichaamstemperatuur op peil te houden.

Verloop van de behandeling:
Enkele prikjes met Botox ter hoogte van de oksels zorgen ervoor dat de zweetproduktie gedurende 6 tot 9 maanden stilvalt. Reeds na een week ligt de zweetproduktie volledig stil.


Tarief:

aanbieding: €450 per behandeling