Gezichtsverjonging / pigment

Huidverjonging (rejuvenatie) met IPL (verwijdering van pigment en vaat)
Veroudering veroorzaakt een aantal zichtbare veranderingen van de huid. Vaak vertoont de huid fijne lijntjes, vermindering van de elasticiteit en het grover worden van de textuur van de huid. Er kunnen pigmentvlekken en ontsierende vaatjes ontstaan. 

Door behandeling van de huid met licht (IPL; Intense Pulsed Light) kunnen deze verouderingsverschijnelen verbeteren.

Wat zijn de resultaten met IPL?
Het licht wordt door uw huid opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor vervagen het pigment en de rode vaatjes, de poriën verkleinen, de huid toont frisser en de textuur van de huid verbetert. De omliggende weefsels en huid blijven tijdens een behandeling onbeschadigd en er is geen kans op littekenvorming. Op diepe groeven en rimpels heeft de IPL geen effect.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Over het algemeen zijn er tussen de 2 en 5 behandelingen nodig. Meestal is er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien.

Hoeveel tijd moet er tussen iedere behandeling zitten?
Tussen iedere behandeling moet minimaal 4 weken zitten. Indien er meer dan 4 weken tussen de behandelingen in zit, is dit geen enkel bezwaar.

Wat moet ik doen voor de behandeling?
Als u besluit om uw gezicht te laten behandelen, is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. Het is dus verstandig om blootstelling aan de zon te vermijden 4 weken vóór en 4 weken na de behandeling. Na de behandeling is een zonnebrandcrème (factor 25 of meer) aan te raden.

Wat merk ik na de behandeling?
De huid kan direct na behandeling rood zien en wat geïrriteerd aanvoelen zoals bij een zonnebrand. Door de huid direct te koelen d.m.v. coldpack of koele compressen, after-sun en/of aloë-vera zalf, zal het zonnebrandgevoel al snel weer verdwijnen.
In het behandelde gebied kunnen op de plaats van pigmentophopingen en vaatjes wat korstjes ontstaan, deze verdwijnen na een week tot 14 dagen. De behandelde vaatjes en pigment worden in de meeste gevallen eerst donkerder, waardoor het lijkt alsof het erger is geworden. Dit is echter een goed teken en betekent dat de vaatjes en het pigment zijn beschadigd en snel verdwijnen. Indien er in uw gezicht met name veel rode vaatjes aanwezig zijn, kan in het behandelde gebied de eerste dagen zwelling ontstaan. U kunt de huid, indien u wilt, camoufleren met make-up.

Wat moet ik laten na de behandeling?
Het is verstandig om direkt na de behandeling 4 weken uit de zon te blijven of goed te beschermen met een zonnefactor (factor 30 of meer). Vermijd ook de zonnebank!
Indien er sprake is van veel rode vaatjes in uw gezicht mag uw huid niet te veel doorbloed worden na de behandeling. Daarom mag u gedurende 1 week na de behandeling niet sporten, niet in de sauna en moet u er voor zorgen dat het hoofd niet te veel gestuwd wordt door bijvoorbeeld te bukken met het hoofd naar beneden.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?
U kunt meteen na de behandeling weer alles doen en dus ook meteen weer aan het werk.

Krijg ik littekens na de behandeling?
De behandeling veroorzaakt geen littekens. Mochten er na de behandeling korstjes ontstaan, dan genezen deze zonder littekenvorming, mits u niet aan de korstjes krabt. De enige littekens die kunnen ontstaan worden veroorzaakt door krabben.

Wat zijn de complicaties van een IPL behandeling?
Ernstige complicaties na een couperose behandeling zijn uiterst ongewoon. Zoals eerder vermeld kan er zwelling en roodheid ontstaan die na enkele uren wegtrekt.Verder kunnen er korstjes of blaasjes ontstaan die na enkele dagen verdwijnen. Indien u bekend bent met een huidaandoening zoals bijvoorbeeld eczeem of een koortslip, dan kan dit door de behandeling soms opvlammen.

Is de huidverjonging blijvend ?
De behandeling geeft een langdurig resultaat. Uitwendige factoren zoals roken en blootstelling aan de zon kunnen de huid wel weer opnieuw beschadigen. Ook erfelijke factoren zoals couperose en de normale veroudering blijven echter bestaan. In de loop van de tijd kunnen er dus weer nieuwe verouderingsverschijnselen ontstaan. Het gebruik van een crème met een goede zonnefactor (factor 25 of meer) en het stoppen met roken kan het ontstaan verminderen.

Wat is een alternatief voor de behandeling met IPL?
Het Medisch Laser Centrum gebruikt de Ellipse voor de IPL behandeling.
Een ander alternatief is peelings en camoufleren.

Wat zijn de kosten?
Full face tarief vanaf € 350,-
Behandeling vanaf € 90,-